Iščete možnost 
hitre izdelave naročil na terenu?

Z našo rešitvijo lahko naročila izdelate kar pri kupcih in ne šele v pisarni.
Ne pozabite, naročilo, izdelano pri stranki, vam prihrani čas za naslednjo stranko.

Modula "Naročanje" in "Pospeševanje prodaje" omogočata izdelavo priporočil in kontrolo prisotnosti vašega blaga na policah (obvezni asortimani, "out of stock").

Cilj rešitve MOBOS Zbiranje naročil in pospeševanje prodaje je omogočiti vaši ekipi na terenu, da se čim bolj približa kupcem. Z uporabo ročnih terminalov se pospeši proces naročanja za vse vpletene udeležence, poenostavi delo in zmanjša napake, ki nastanejo pri zamudnem ročnem vnašanju podatkov (pretipkavanju). Prihranek časa namenite svojim kupcem ter jim s tem pokažite, da jih cenite in spoštujete. In to je prava formula za vaš uspeh.



Celovito rešitev MOBOS Zbiranje naročil priporočamo vsem organizacijam, ki želijo pospešiti zbiranje naročil na terenu. Informacijsko podpira zbiranje naročil za bodoče dostave blaga. S pomočjo ročnih terminalov pri stranki ustvarimo ustrezne dokumente (naročilo, priporočilo, prisotnost blaga na policah "out of stock") in jih po potrebi sproti natisnemo na mobilnem tiskalniku. Prenos podatkov o opravljenih transakcijah v poslovno-informacijski sistem matične organizacije poteka avtomatsko.
 
Zakaj MOBOS? Ker omogoča:
  • določanje poti, prioritet ter spiskov blaga,
  • vpogled v zadnja naročila za posamezno stranko in artikel,
  • pospeševanje prodaje s pomočjo priporočila,
  • pripravo naročil pri kupcih na osnovi stanja zalog in predhodnega prometa,
  • kontorolo prisotnosti blaga na policah,
  • pregled prodaje po delavcu in dostavnem mestu,
  • vodji prodaje olajša obdelavo podatkov in pripravo analiz.

Svojim trgovskim delavcem omogočite doseganje večje prodaje z rešitvijo MOBOS, ki je povezljiva z vašim informacijskim sistemom.

Kako poteka delo na terenu?
Pobiranje naročil
vršimo s terminalom z naloženim asortimajem. V dogovoru s poslovodjo izbiramo artikle, ki jih želijo naročiti. Pri tem si pomagamo z modulom "Prioriteta prodaje". Sistem kot dodatno možnost omogoča tudi označevanje prioritet prodaje. Tako je moč na nivoju celotne organizacije definirati do devet nivojev, po katerih se posamezni artikli razvrstili po nujnosti prodaje. Ti artikli so na terminalu različno obarvani. Prodajalcu barve določenega artikla signalizirajo prioriteto prodaje. Ob upoštevanju te signalizacije s svojimi spretnostmi pospeši prodajo. Razlogi za obarvanje artiklov so lahko različni: kratek rok uporabnosti, visoka marža, akcija ipd.
 
Podatke o naročilih in zalogi pobiramo na posameznem prodajnem mestu po posameznem artiklu. Če v bazi odstopa zaloga nekega artikla, stranko opozorimo in jo poskusimo prepričati, da manjkajočo zalogo dopolni. To je pomemben argument v pogodbah, ki so sklenjene s trgovci in v katerih je definirana zaloga, ki bi morala biti na policah. To je tudi zelo pomembna dodana vrednost obstoječemu načinu delu v primerjavi s predhodnimi, ko se takšni podatki niso zbirali.
 
Tudi kontrolo vršimo s pomočjo terminala: odčitamo kode artiklov«, ki so na policah ter ustvarimo dokument »Out of stock«, ki je namenjen kontroli prisotnosti izdelkov ter izdelavi poročil.



Zadnji primer dobre prakse: IT podpora za prodajo na terenu in pobiranje naročil kupcev
 
Kliknite >> za širši opis rešitve
 
Primeri iz prakse << kliknite sem
  
Opis modulov << kliknite tukaj za PDF
  
Opcije:
MOBOS Zbiranje naročil in pospeševanje prodaje je del celotnega sistema MOBOS. Ta je na voljo v različnih paketih, ki jih lahko med seboj kombiniramo. Tako lahko istočasno na istem terminalu deluje več paketov, npr. Terenska prodaja, Zbiranje naročil in pospeševanje prodaje ter Skladišče.
 
Staro za novo: če že imate ustrezno strojno opremo, lahko preverimo, ali je ta primerna za delovanje naše aplikacije in jo v primeru ustreznosti ohranite.
  
Najem: če ne želite investirati v nakup, je možen tudi najem.


Sodi tesna komunikacija s kupci med ključne elemente vašega poslovanja? Potem je MOBOS Zbiranje naročil in pospeševanje prodaje prava rešitev za vas. Več informacij in praktična predstavitev:
 
Miha Gantar
produktni vodja za mobilni zajem podatkov
 
LEOSS d.o.o.
T: (01) 530 90 28 in 040 190 091
E: leoss@leoss.si