Snovalci revije IRT3000 so po številnih pobudah in predlogih predstavnikov iz industrije, strokovnih krogov in bralcev revije IRT3000 odločili, da 8. in 9. junija v Portorožu pripravijo Industrijski forum IRT 2009. Odločitvi je botrovalo dejstvo, da so vsi podobni dogodki ozko specializirani, omenjeni forum pa bo namenjen industriji v širšem smislu, saj bodo na njem našli odgovore na svoja vprašanja predstavniki številnih industrij

Program industrijskega foruma IRT 2009

Prvi dan, ponedeljek, 8. junij 

Prvi dan je namenjen plenarnim predstavitvam vabljenih strokovnih prispevkov, ki jih bodo pripravili ugledni strokovnjaki iz industrije. Prispevki bodo uravnoteženo predstavili stanje v industriji ne vseh tematskih področjih foruma in izpostavili njihove glavne izzive. Ponudili bodo dobro podlago za razprave, ki jih bo tematsko zaokrožila okrogla miza. Na njej bodo ugledni gosti iz industrije povabljeni, da povedo svoja mnenja in sodelujejo v razpravi z udeleženci foruma, ki bo poskušala oblikovati zaključke s predlogi za naprej.

8.30 - 9.45 Registracija udeležencev
9.45 -10.00 Odprtje konference / Tomaž Perme, Darko Švetak
10:00 - 10.30 Prestrukturiranje v času gospodarske krize / Gorazd Vrbica, AlixPartners, GmbH
10:30 - 11:00 Napredni materiali / Janez Navodnik, Navodnik, d. o .o. in Grozd Plastehnika GIZ
11:00 - 11:30 Trendi in izzivi v segmentu izdelave orodij za injekcijsko brizganje termoplastov / Blaž Florjanič, iMold, d. o. o. 
11:30 - 12:00 Odmor
12:00 - 12:30 Razvoj in končna kontrola motorja za radarske sisteme vavtomobilu / Primož Egart, Iskra Mehanizmi, d. d. / Janko Slavič, Miha Boltežar, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo
12:30 - 13:00 Organic Card BlackJack – Skrita zgodba / Mirko Klanjšček, Elektronček, d. d.
13:00 - 13:30 G-1, zmagovalec Start:up Slovenija 2009 - Od ideje do trga / Simon Štrancar, Ante Moscatelli, Nedeljko Tkalec, / Dejan Hočevar, G-1, d. o. o.
13:30 - 15:00 Kosilo
15:00 - 15:30 Danfoss Trata in vitka proizvodnja / Klemen Kindlhofer, Danfoss Trata, d. o. o. 
15:30 - 16:00 Informatizacija proizvodnje – Primer iz Cimosa / Robi Flego, Cimos, d. d.
16:00 - 16:30 Livarna za precizijsko litje titana in titanovih zlitin / Boštjan Juriševič, Silvia Gaiani, Marko Adamič, Igor Akrapovič, Akrapovič, d. d.
16:30 - 17:00 Odmor
17:00 - 18:30 Okrogla miza: Viri inovacij, razvoja in tehnologij za rast povezovanja, sodelovanja in uspešnega prestrukturiranja. / Povezovalka: Vida Petrovčič / Sodelujoči: Uveljavljeni menedžerji iz industrije in gospodarstva
18:30 - 19:30 Druženje s koktajlom
19:30 - 22:00 Večerja z druženjem

Drugi dan, torek, 9. junij

Drugi dan je namenjen predstavitvam strokovnih prispevkov v več vzporednih sekcijah. Prispevki bodo združeni v sklope glede na glavne tematike foruma tako, da bodo udeleženci foruma lahko spremljali predstavitve in sodelovali v razpravah o temah, ki jih strokovno najbolj zanimajo.

Vsebina prispevkov Industrijskega foruma IRT 2009

  • dosežki in novosti iz industrije
  • inovacije in inovativne rešitve iz industrije in za industrijo
  • primeri prenosa znanja in izkušenj iz industrije v industrijo
  • uporaba novih zamisli, zasnov, metod, tehnologij in orodij v industrijskem okolju
  • resnično stanje v industriji ter njene zahteve in potrebe
  • uspešni aplikativni projekti raziskovalnih organizacij, inštitutov in univerz, izvedeni v industrijskem okolju
  • primeri prenosa uporabnega znanja iz znanstvenoraziskovalnega okoljav industrijo
Drugi dan dogodka bo predstavljenih več kot 40 prispevkov.

Predavatelji prvega dne

Prestrukturiranje v času gospodarske krize
Gorazd Vrbica, AlixPartners, GmbH
Gorazd Vrbica je direktor podjetja AlixPartners, ki podjetjem tudi svetuje glede prestrukturiranja. Pred tem je bil v koncernu Volkswagen zadolžen za nabavno strategijo in stroškovni menedžment za koncern in znamko Volkswagen, je pa tudi utemeljitelj programa zmanjševanja stroškov v avtomobilski industriji, imenovanega ForMotion.

Napredni materiali
Janez Navodnik, Navodnik, d. o. o., in Grozd Plastehnika GIZ
Janez Navodnik je direktor gospodarskega interesnega združenja Grozd Plasttehnika, ki se ukvarja s svetovanjem in izobraževanjem na področju predelave plastike, novih materialov in tehnologij ter povezuje podjetja v skupne projekte. Je tudi urednik revije PlastForma in vodi tehnološko platformo Napredni materiali in tehnologije.

Trendi in izzivi v segmentu izdelave orodij za injekcijsko brizganje termoplastov
Blaž Florjanič, iMold, d. o. o.
Blaž Florjanič je direktor podjetja iMold, d. o. o., ki ponuja inženiring rešitve v orodjarstvu ter razvoju in industrializaciji termoplastičnih izdelkov. Ob vodenju ključnih projektov v lastnem podjetju je leta 2005 prevzel tudi nalogo prestrukturiranja danes druge največje orodjarne na hrvaškem TEH-CUT, d. o. o., iz Zagreba.

Razvoj in končna kontrola motorja za radarske sisteme v avtomobilu
Primož Egart, Iskra Mehanizmi, d. d.
Janko Slavič, Miha Boltežar, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo
Primož Egart je direktor razvoja v podjetju Iskra Mehanizmi, d. d., Lipnica, odgovoren za področje razvoja izdelkov in procesov. V podjetju je zaposlen od leta 2000. Od leta 2004, ko je postal direktor razvoja, so se v podjetju intenzivneje usmerili v razvoj lastnih izdelkov, predvsem na področju mehatronike. Njegov izziv je razvoj od zamisli do končnega izdelka, pri čemer uporabi znanje iz podjetja in okolice (tudi širše).
Miha Boltežar je redni profesor na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, kjer je vodja Laboratorija za dinamiko strojev in konstrukcij. Center njegove dejavnosti je obvladovanje dinamičnega, predvsem vibracijskega obnašanja izdelkov. Pri slednjih povezuje analitično, numerično in eksperimentalno karakterizacijo. Zelo je vpet v razvojne projekte slovenske avtomobilske industrije.

Organic Card BlackJack – skrita zgodba
Mirko Klanjšček, Elektronček, d. d.
Mirko Klanjšček je bil dve desetletji vodja konstrukcije na katedri za tehnično kibernetiko na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Zdaj je podsekretar v državni upravi. Ima več patentov za inovacije, prejel pa je tudi različne nagrade za inovacije in razvoj izdelkov doma in v tujini. Veseli ga timsko projektno delo pri razvoju mehatronskih naprav. 

G-1, zmagovalec Start:up Slovenija 2009 - od ideje do trga
Simon Štrancar, Ante Moscatelli, Nedeljko Tkalec, Dejan Hočevar, Ante Moscatelli, Nedeljko Tkalec, Dejan Hočevar, G-1, d. o. o.
Simon Štrancar je direktor in soustanovitelj podjetja G-1, d. o. o., ki se je posvetilo razvoju in aplikaciji preprostih tehnologij uporabe alternativnih virov energije v avtomobilski industriji. Razvili so lasten sistem za pogon na avtoplin, ki prinaša izboljšave pri delovanju vozila in poenostavitvi montaže. Tehnologijo so julija 2008 patentirali in pridobili certifikate za prodajo v tujini.

Danfoss Trata in vitka proizvodnja
Klemen Kindlhofer, Danfoss Trata, d. o. o.
Klemen Kindlhofer je direktor proizvodnje v družbi Danfoss Trata, d. o. o., odgovoren za proizvodnjo, planiranje, vzdrževanje, interno logistiko in tehnologijo. Glavna cilja njegovega delovanja sta nenehno izboljševanje produktivnosti in kakovosti. Od leta 2005 je aktiven na področju implementacije vitke proizvodnje v podjetju.

Informatizacija proizvodnje – primer iz Cimosa
Robi Flego, Cimos, d. d.
Robi Flego je direktor poslovne informatike v skupini Cimos. V svoji karieri se je ukvarjal s proizvodno logistiko, planiranjem proizvodnje ter z informatizacijo proizvodnje in poslovnih procesov. Danes s svojo skupino skrbi za vpeljavo in podporo enotnega poslovnega informacijskega sistema (SAP) v družbah skupine Cimos.

 Livarna za precizijsko litje titana in titanovih zlitin
Boštjan Juriševič, Silvia Gaiani, Marko Adamič, Igor Akrapovič, Akrapovič, d. d.
Boštjan Juriševič je v podjetju Akrapovič,d. d., vodja obrata livarne za litje titana in titanovih zlitin. Kariero je začel na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani kot raziskovalec na področju nekonvencionalnih postopkov obdelave, meritev v proizvodnji in menedžmenta tehnologij. Zaključuje doktorski študij na področju inkrementalnega preoblikovanja pločevine z visokohitrostnim vodnim curkom.

Kotizacija za udeležence foruma:

Prvi dan foruma (8. junij 2009)
(gradivo dogodka, prigrizki in napitki med odmori, kosilo in večerja)
195,00 EUR
Drugi dan foruma (9. junij 2009)
(gradivo dogodka, prigrizki in napitki med odmori, kosilo)
155,00 EUR
Oba dneva foruma (8. in 9. junij 2009)
(gradivo dogodka, prigrizki in napitki med odmori, dve kosili in večerja)
295,00 EUR
 
Ugodnosti:
Predprijava na dogodek do 11. maja 2009 15 % popusta
Naročniki revije IRT3000* 10 % popusta
Drugi udeleženec iz istega podjetja 15 % popusta
Tretji udeleženec iz istega podjetja 25 % popusta
Četrti in vsi naslednji udeleženci iz istega podjetja 35 % popusta
Študenti 20 % popusta

Popusti se ne seštevajo.

Kotizacija se plača pred začetkom dogodka. V primeru odpovedi do 8. maja 2009 se vrne celotna kotizacija, v primeru odpovedi do vključno 25. maja 2009 se obračunajo manipulativni stroški v višini 40 odstotkov kotizacije. V primeru odpovedi po 1. juniju 2009 se obračuna polna kotizacija.

* Pri prijavi navedite, da ste naročnik revije IRT3000. Vsem, ki se boste do vključno 31. maja naročili na revijo IRT3000, priznamo popust.






Partner registracij

Industrijski forum IRT 2009 | Zasavska cesta 95, 1231 Ljubljana Črnuče
tel.: 01/600 1000 | faks: 01/600 3001 | info@forum-irt.si