translate
The tool enables a direct, mechanical translation of the text to be made on the website. Neither LEOSS nor LEOSS ADRIA KOD can be held liable for the correctness of the translation.

  Slovensko 

  Hrvatska

  početna

  nazad

  printaj

  zemljovid stranice

  e-mail
domov
MOBOS ZA KOORDINIRANO DJELOVANJE ODJELJKA NABAVKE, PROIZVODNJE I PRODAJE. Cjelovito rješenje MOBOS koordinira >>
Novosti

informatizacija logistike

LEOSS Adria - Kod d.o.o.
Kamenarka 25a, Poslovna zgrada REM
10010 Novi Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 2015 500
Faks: +385 1 2015 502
GSM: +385 91 2015 500
E-mail: leoss@leoss.eu

LEOSS d.o.o.
Dunajska 106
SI-1000 Ljubljana
Slovenija
Tel.: +386 1 530 90 20
Faks: +386 1 530 90 40
GSM: +386 40 480 006
E-mail: leoss@leoss.si


Novosti
LEOSS ADRIA - KOD TEAM BUILDING - JEDRENJE 2012 KAŠTELA SPLIT ŠPINUT PALMIŽANA ŠĆEDRO PELJEŠAC LOVIŠTE KORČULA MLJET LASTOVO MILNA BRAČ

Prolog Villa Šouavy, Baletna škola, jutranje plivanje prije regate
U potrazi za inspiracijom je Villa Šoulavy host je diu tima pomoraca LEOSS već dan prije polaska. Nakon nezaboravne posjete restorana Baletna škola za sva osjetila, momčad legne kratotrajnemu odmoru. Jutro pozdravi ih sa svježinom i aromama lokalne flore i kuhinje te nezaboravnom plivanju u neočekivano toplom moru. Nakon toga taj dio tima brinuo se za nabavku sve potrebne robe za dugo putovanje kroz plavi Jadran.

Pogledajte video na tom linku.

Prva pozornica: Split Marina Špinut - Palmižana
Na samom početku jedrenja kroz Splitska vrata i pored Instituta za oceanografiju i ribarništvo na Punta Jurani, dočekali smo vjetar, koji članu tima skinuo šešir. Taj je potonio na dno mora. Swoosh. I pogodite koja marka je to :) Vadi jedra! Cruiser je pored nas. Jedrenje susjedne barke trebalo je biti malo neugodno, barem za dvije minute, tamo zbog cruisera doslovno je pala noć. Sve je pod kontrolom. Užitki na putu do Palmižana su uvijek zlatni, degustacija lokalnih hrane i lokalnih vina, kao što su "Plavac" i "Dingač".

Milan Kučan na ljetovanju u Palmižani
Bivši predsjednik Slovenije, Milan Kučan, koji nije smio sudjelovati na proslavi Dana neovisnosti, je radije krenuo na odmor s prijateljima u katamaranu. Manje od pola sata nakon našeg dolaska u zimzelenu Palmižanu na Paklene otoke, je potpuno uz naše barke sa katamaranom vezan Kučan. Prije večere kupanje u uvali s druge strane Palmižane, gdje su u potpunosti obnovljene turističke atrakcije: apartmani iznad kojih su smještenih je više pauna, do restorana iznad plaže. Kada smo zadnji put , toga još uopšte nije bilo, a sada već se gradi dalje. Nakon večere utakmica nogometnog četvrtfinala s EP Ukrajina/Poljska.Druga faza: Palmižana putem Šćedra i Pelješca (Lovište) do Korčule
Nakon odlaska Palmižana dva sata zaustavljanje za kupanje u Šćedru, otočićima neobične oblike (pogled iz zraka podsjeća na amebo (protozoa, koja može narasti do 20 mils ako je izraz ili črtnokodno. Pola milimetra) i skrivenih uvala. Prilično veliki valovi i jaki vjetrovi prisilili nas da, mi samo plovili kroz gena plovila u tim uvjetima daje prijeko potrebnu stabilizaciju. Praćenje surfera na valovima, kajtarjev i njihove budalaštine na valove je poseban doživljaj. Između Korčule i Pelješca je oko Vignja prevozi jednako brzo kao što je bicikl vozimo nevidljivih autocestama. Straight nevjerojatna. Prošetajte kroz uske uličice staroga grada i posjetiti rodno mjesto Marka Pola, večera na trgu ispred crkve i četvrtfinale nogometne utakmice s EP Ukrajine/Poljske.

Treća faza: Korčula i Mljet preko Lumbarde na Lastovo i fish piknik za anale
Doručak u uvali Lumbarda samo nekoliko nautičkih milja od Korčule. Posjet brodom udaljen u Veselka i Neno, koji nam je donio domaći pogodnosti - vrhunska vina "Plavac" i maslinovo ulje, koje danas ne možemo zaboraviti. Korčula posjetitelj toplo vam preporučamo da posjetite ove dvije dobrosrčnežev i odmora na moru i lijepim apartmanima u neposrednoj blizini - Apartmani Veselka. Važnost zemlje u gradu i posjetiti Nacionalni park Mljet. Nakon sat vremena hoda stigli smo na otoku Sv. Marija, gdje je dvorac stoji u sredini "velikom jezeru". Kako doći do otoka, nismo pribjegli shipping, ali mnogo je potrebno hlađenje bačen u vodu i plivao preko nekoliko desetaka metara, što je na otočiću odvojenom od obale. NP Mljet sadrži nekoliko jezera, među kojima je najpoznatiji mali i veliki. Na mjestu gdje se prelijevaju puno u malo, most, koji sliči verzija pomanjšanano most u Bohinj. Po povratku su nas čeka i čisti deverika dobre vremenske prognoze za Lastovo.

Romantično putovanje na Lastovo
Službenik koji je za to imati sa sobom zajedno u osamljenoj uvali Lastovo sudjelovanje drugih članova posade pripremiti večeru za nezaboravan žaru podlanice. Rijetki su trenuci da smo impresionirani u memoriji, ali ovogodišnje izdanje "Lastovarska roštiljada" definitivno u analima navečer. Tako ukusna deverika bi pripisuju veće majstori morskih plodova. Veliku ulogu u tome ima i Veselkino Nenovo i domaće maslinovo ulje i vino kao iz Korčule, koji je također dao nam je jutros. Zahvaljujući obilju planktona, more oko otoka Lastova jedno je od najbogatijih ribom na Jadranu.Četvrta faza: Lastovo - Brač (Milna)
Zbog očekivanih srednje jakih vjetrova rano smo krenuli od Lastova, koje se rano umirila te zbog toga iskoristili povoljan vjetar maestral koji nas povukao na Brač. Kaktusi rasti na Braču. Pronašli smo puni agave, koji su oko na cvijet, kao što je slučaj svakih nekoliko godina.
Noću smo širiti u središtu ribarskog mjesta na liječenju, što je najviše zastupljena krem kolača. Je jako obeshrabreni.

Peta faza: Milna - Spinut (Split)
Obvezno jutarnjeg kupanja i lagano veterc izričito nas je doveo do matične marine, odakle je dio ekipe otišao kući, ali u očekivanju novih užitaka jedrenja s posadom promijenila.
Do sljedeći put kada LEOSS i LEOSS Adria - Kod želimo dobar vjetar!

LEOSS TEAM BUILDING - JEDRENJE 2012 KAŠTELA SPLIT ŠPINUT PALMIŽANA ŠĆEDRO PELJEŠAC LOVIŠTE KORČULA MLJET LASTOVO MILNA BRAČ

Brza narudžba


  na vrh 

  nazaj

    MOBOS NARUČIVANJE - Kako postati brži od konkurencije, prilagodljiviji, inovativniji – naprosto bolji? >>