translate
The tool enables a direct, mechanical translation of the text to be made on the website. Neither LEOSS nor LEOSS ADRIA KOD can be held liable for the correctness of the translation.

  Slovensko 

  Hrvatska

  početna

  nazad

  printaj

  zemljovid stranice

  e-mail
domov
PROFESIONALNO OZNAČAVANJE BAR-KODOM I RFID. Jednostavna integracija u bilo koji ERP (XML potpora), kakav god tip >>
Novosti

informatizacija logistike

LEOSS Adria - Kod d.o.o.
Kamenarka 25a, Poslovna zgrada REM
10010 Novi Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 2015 500
Faks: +385 1 2015 502
GSM: +385 91 2015 500
E-mail: leoss@leoss.eu

LEOSS d.o.o.
Dunajska 106
SI-1000 Ljubljana
Slovenija
Tel.: +386 1 530 90 20
Faks: +386 1 530 90 40
GSM: +386 40 480 006
E-mail: leoss@leoss.si


Novosti
LEOSS ADRIA - KOD JEDRENJE: SPLIT KAŠTELA PALMIŽANA PAKLENI OTOKI HVAR KORČULA LASTOVO HRVATSKA

Photo Story

More, ekipa, vjetar, Lastovo, ptice pjevice, zvijezde, riba ...

Odmor pun energije, pojedinca i tima

Biser ovogodišnje utrke je prekrasan otok LastovoPrije ukrcaja: u apartmanu Mirjana Kaštela u potrazi za inspiracijom


Atmosfera jedrenja na Jadranu


Nakon iskrcaja: katamaran daje nadu za buduće putovanje na Jadranu


Split: gužva pred vratima dopunjena je "byboatom" Slavice Eccelstone


Svatko čeka – kao galeboviNogomet: grafit u čast pobjede Slovenija - Alžir 1:0 i lastavica na otoku raja
Lastovo - iskrcati se iz usta diva


Tipičan dimnjak na Lastovu zove se fumar, u sredini mornar, i za kraj pravi putokaz


Navigacija, vjetar, VHF-16: savršena kombinacija


Uz dobru reklamu za pivo = Karlovačko zalihe ponestaju preko noći

Jedriličarski tim u LEOSS ponovno je prikupljeno na avanturu na Jadranu. Ovo izdanje plovidbe, koji je služio nizu ne posjećenih stranica, također prilično jak južni oznakom "Japanca, koji radi za nas." Daleko od toga da je potonji je također jedan najviše izpostavljiva specijalitet, ali radit ćemo Dalmatinci odavno čuva u svom umu. Ako za primjer. prekida prednjeg jedra motanje jedara jedinice - Genova, svakako će trebati njegovu pomoć - usluga obavlja na Hvaru. Pod njegovim nožem otišao , koji je ime može biti nazvana po stripu priču o Winnie Neva). Križa ekspedicije stigao u sljedećim lukama: Kaštela, istoimenoj (Pakleni otoci), Hvar, Vela Luka (Korčula) i Ubli (Lastovo).


Foto: dubinomjer, središte Lastovo i gusari na horizontu

Prva pozornica: Kaštela - Palmižana - Jako jugo razbio Genovu
Nakon opuštenoj večeri u živopisnim ulicama Kaštela (živa glazba), krenuli smo iz Marine Kaštela pokraj Splita i Hvara i plovimo prošlosti Palmižano. Kao što je uobičajeno, ovo mjesto je jedan od najvažnijih nepredvidljiva kada je u pitanju LEOSS jedrenja avanture. I opet nije bilo lako: ona počela obavijest-16 VHF Radio Split: "Securite, securit, securit! U Hvarskom kanalu luta dablo s krošnjom pet METAR. Brzo utrke. "Veza s našim Strel, koji je možda u to vrijeme trenirao u Hvarskom kanalu. Pakleni otoci su prije nekoliko godina to je stvarno ljulja koncert kada je imao jedan od članova tima nakon bolnice šavovi Hvaru. Srećom, to je vrlo hrabar kolega, potpuno iskrcali su sada stari incidenata na koju povratak nije zastupljena u Palmižano prožeta anksioznosti. Ovaj put to boli genovom, stoga jedro, slomljena mehanizam je nemoguće za nas biti udaren.


"Japanac" koji radi za nas

Nakon slijetanja na Plamižani naše oči odmah očarala bujnom vegetacijom, mnogi kaktusi, palme ", opojnih mirisa." Po našem dolasku na rubu stupova u mnogim pečeni Goodies mogućnostima za članove regati, koja slavi svoj kraj s piknik i gledajući igru ??World Cup South Africa 2010 (USA - Engleska 1:1). Za večeru, domaće punjene paprike i ispod meksička tekila party. Na suprotnoj strani otoka, kapetan navečer okupati se na mjesečini, daleko od napornog marine, koja je Palmižano nešto sasvim normalno, većina posade je pokupila taisto aktivnost do ranih jutarnjih sati. Baš kad pet od nas je otišao na kopanje, i mi smo u plutajuća kaktusi vidio bezbroj divljih pčela su u šikaru neočekivano skočio dva paunovi, doista lijepa ptica raja, koji nam je pokazao put do pusta pješčane plaže, tirkizno more koje je nacrtao osmijeh od uha do uha.Druga faza: Palmižana - Hvar - Vela Luka
Prisilno zaustavljanje na Hvaru (servisiranje Genoa) koristili smo kupiti svježu ribu, to je arbuna i druge potrepštine koje su već ponestane preko noći. Kada smo pronašli mjesto za privezište i mi to nije bilo dopušteno sve dok nije stigao na mjesto Japanca. Budući da nije da se vidi, da je potrebno pozvati nekoliko puta. A kad treći je obećao da će "dolazi drugi stup" Donijeli smo ovu informaciju glavu lukobrana da smo još uvijek dopušteno da se veže na gatu intervencije. "Japanca, Koji ljubavi za nas", ona je svoj posao obavila brzo - u manje od sat i pol je ponovno rođena kao nadutost Genovi.Negdje u sredini mora, uspjeli smo prisiliti barem pogledati utakmicu Slovenija - Alžir, koji je završio s fantastičnim 1-0 pobjedom naš stan tijekom pristajanje u laguni oko otoka Korčule. Osvježenje za ronjenje i kupanje, cijeli tim. Snack igra salama, paprika i rajčice. Kako ispeći ribu mi blizu kraja kako bi se spriječilo "čuvarica Sokolić": "ovdje se ne može, ovdje ne!" Kao takva ne bismo mogli naći prikladno mjesto za svježe pečene podlanice, za večeru smo posjetili pizzeriju nasuprot Marina Vele Luke, gdje smo pratili neki Kanadski Formula Jedan test u Montrealu. Na večeri šetnje, kada smo obrkožili Vela Luka zaljev, je zanimljiva scena conjured najvišu jarbola u luci. A ono što nas najviše iznenadila: ona je naša.

Treća faza: Vela Luka - Lastovo
Jutarnja kava i limunada smo budni i svjesni ovog nedostatka popravke na naš brod. Ga dugo smo tražili, ali bilo je već dovoljno da se prisjetimo velikog trgovca i pustolova Marka Pola, koji je rođen u skladu s većinom vjerovanja samo na otoku Korčuli. Nakon odlaska smo posikali raj otok, gdje smo opet snorkali biti namočen i doplivao krede i otkriti legendu "Kuda je LEOSS svuda" i ALG - SAD 00:01. Smjer Lastova.
U početku Lastovo nije vidio ništa posebno, a još manje kada smo bili na vezu pored trajektnog pristaništa, na kojima dvadesetak minuta nakon trajektno pristanište. Nakon analize terena smo gurnuo pronaći prikladno mjesto za prženje ribe. Mi smo ga pronaći u skrivenim uvalama Ublija, koja je puna ostataka vojne infrastrukture vojske. Ubrzo nakon "priveza" Posjetili smo Nacionalni park i predstavljao nam je u zamjenu za 20 kuna po osobi predao ulaznice za 24-satnog boravka. Osamljenoj uvali mi je omilio srcu, tako da smo sidriti i prenoćiti tamo. Začinite popodnevno kupanje i gledanje ostaje vojni garnizon i "štorasto surfanje" s vrlo smiješno / nezgrapan pada u vodu. Večer je bila čarobna, u kojoj ne samo da daju zvukove uzrokovati džungle i mirisni tropska kiša šuma, što je samo dvije desetletjhih visoko evoluirala vojne instalacije, ali i nevjerojatno tamnom nebu, koja se odlikuje Lastovo. Vidjeli smo bezbroj "zvjezdane trenutke", ona je padala meteroitov i Plejade zvijezde i broj satelita se baciti, savršeno je promatrati konstelacijsko Sirius, u kojoj zvijezda Sirius B u orbiti oko zvijezda Sirius, kao što je prikazano na rezultate i Hubble. ono što imamo afričkih plemena Dogonov prevozili bili godinama i godinama prije. Stoga nije suvišno spomenuti klub , koji također ima , koji se odvija u kontekstu promatrati noćno nebo. Lastovo je jedan od posljednjih tamnih točaka u Europi. Ove godine održat će se od 6. i 10 Rujna održan je međunarodni simpozij.

Četvrta faza: Lastovo - Pakleni otoci
Kao što je večer imao svoj šarm, pa je bilo iznimno dobro jutro. Cvrkut ptica, zvukovi džungle, opojni miris, u susjedstvu miris tropske prašume, ili kako je staviti jedan od suradnika: ". Ujutro, prožeta mirisom opojnog rajskog ostrva"


Doručak u skrivenoj luci

Mješoviti jaja i jaje na oko
Nakon doručka u skrivenom luke je divljenje visokim liticama otoka na desnoj strani broda uočene dupina. Neki od nas su mislili da smo u ovoj godini neće dobiti njihovu pažnju, ali ove godine smo bili sretni. Vidjeli smo najmanje dva. Na sidru u napuštenom gatu u ruševinama glavnog grada Lastova, dio tima oduševljeno hodao s broda i priprail da se popne na Napoleonovu tvrđavu u Lastovu. U središtu mjesta bili smo u mogućnosti pronaći povoljno lokalni ribar, pitao ga za više od pola tuceta riba i lijevom leđa (178 m nadmorske visine) na brodu. Tu smo dočekali ostatak tima koji je uhvaćen dok je još nekoliko ribe, počeli smo čišćenje i pripremu, kako bi se okupali i ribe roštiljadi plovio prema sjeveru. Neposredno prije "Fish piknik" Posjetili smo "Sirena" Silvana, koji skače na glavu u vodu s vrlo visokom razinom smo bili impresionirani za reći najmanje. Bilo je stvarno zanimljivo vidjeti kako savršeno pripremiti susret ribu, koju imamo za ponuditi. Samo tijekom vremena imamo strehe da je riba na vrata, jer je rog, a redovito ih zadržati na moru. Nakon jela jako ukusna riba, on je konačno stigao, vrijeme polaska. Smjer sjevera! Route su pod utjecajem broj bordade i vaganje između Palmižano Visom i da su pred kraj dnevnog svjetla pokazao previše udaljeni cilj, tako da smo odabrati smjer i koregirali Palmižano. Nekoliko minuta nakon slijetanja, munje i gromovi, kratka oluja, nakon čega smo imali tima stranke.Peti faza Pakleni otoci - Split (Kaštela)
U jutarnjim satima, oproštaj kraljevske kupke i doručak i vratiti se u marini Kaštela Split kroz vrata. U Kaštelima smo incurring i dobro hranjene (cevapcici ili rižoto sa škampima. Vegetarijanska pizza) za duge vožnje natrag u Zagreb, a zatim u Ljubljani. vrli dobro! Mi služiti narodu!


LEOSS Adria – Kod 2010: Split Kaštela Jedriličarski Palmižana Pakleni otoci Hvar Korčula Lastovo Hrvatska  na vrh 

  nazaj

    ZEBRA TLP I LP 284x DOBIJA NASLJEDNIKA PRIJELAZ NA SERIJU G JE JEDNOSTAVAN. Dobre vijesti iz Zebre - prijelaz na >>