translate
The tool enables a direct, mechanical translation of the text to be made on the website. Neither LEOSS nor LEOSS ADRIA KOD can be held liable for the correctness of the translation.

  Slovensko 

  Hrvatska

  početna

  nazad

  printaj

  zemljovid stranice

  e-mail
domov
ZEBRA PISAČI ZA ISPIS RAČUNA I TISAK NALJEPNICA S MOBILNOG TELEFONA: najveći proizvođač [URL >>
Novosti

informatizacija logistike

LEOSS Adria - Kod d.o.o.
Kamenarka 25a, Poslovna zgrada REM
10010 Novi Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 2015 500
Faks: +385 1 2015 502
GSM: +385 91 2015 500
E-mail: leoss@leoss.eu

LEOSS d.o.o.
Dunajska 106
SI-1000 Ljubljana
Slovenija
Tel.: +386 1 530 90 20
Faks: +386 1 530 90 40
GSM: +386 40 480 006
E-mail: leoss@leoss.si


Novosti
LOGISTIČKE NALJEPNICE ZA SVE DOBAVLJAČE VEĆIH TRGOVAČKIH LANACA

   
U 2011, mnogi najvećih hrvatski trgovački lanci (Konzum, Getro, Metro, Mercator, Billa, Spar Hrvatska, Plodine, TUŠ, Kerum ...) od svih svojih dobavljača, velikih i malih, zahtijevaju označavanje logističkih i veleprodajnih jedinica robe u standardu GS1-128 (ranije poznat kao EAN UCC-128). Neki veletrgovci su ovo počeli zahtijevati već prošle godine (SPAR). Razlog za obilježavanje transportne ambalaže na način propisan standardima GS1, jest smanjenje troškova rukovanja robom, uklanjanje pogreške u unosu podataka i unapređenje posla - prikupljanjem kvalitetnih podataka za nabavu robe, te osiguranje sljedivosti. Dobavljači koji nisu uveli ove standardne na vrijeme, mogu se naći pod udarom penala ili u nekim slučajevima, prestanka suradnje, koji bi kod mnogih, a osobito kod manjih dobavljača mogao značiti prestanak poslovanja.

Planiranje, dizajn i ispis logističkih naljepnica u skladu s GS1 standardom, hardversku i softversku opremu, upravljanje skladištem, automatizaciju proizvodnje itd. možemo za Vas pripremiti u tvrtki LEOSS Adria-Kod d.o.o. Odgovorili smo na zahtjeve veletrgovaca i pripremili sve za tiskanje naljepnica. Uvođenje sustava ubrzava rad, spriječava greške, olakšava pružanje sljedivosti (kako bi se omogućilo praćenje parametara, npr. rok trajanja) i uklanja najčešće zastoje skladišta.
     
Ispravno označavanje = Visoka učinkovitost rada
Zašto govoriti o unapređenju posla? Točno označavanje robe je temelj za automatizirano prikupljanje podataka i djelotvoran rad. Ako se roba opremi ispravnim oznakama, preuzimanje i daljnji rad s tim robama predstavlja rutinu.
   
Kako protječe preuzimanje roba?
Pri ulasku roba radnik upotrebljava ručno računalo s integriranim čitačem bar koda, koji sadrži informacije koje su za ljudske oči skrivene u barkod. Kada je riječ o ručnom računalu, obično zamišljamo robustan terminal, ponekad kao dlanovnik ili iPAQ sa dodatkom Socket (CF ili SDIO čitački modul), ili rijeđe, bilo koji ručni ili fiksni bar kod čitač u kombinaciji sa PC-jem i odgovarajući softver, koji znamo iz trgovačkih blagajni. Barcode GS1-128 sadrži osim jedinstvenog broja artikla i podatke o težini, pakiranju proizvoda, šaržu, serijski broj, rok trajanja i druge podatke specifične prema prirodi robe.


Iznad: Standardna homogena logistička naljepnica za karton vagana roba za primjer


Iznad: Standardna homogena logistička naljepnica za karton komadna roba za primjer

IZGLED LOGISTIČKIH NALJEPNICA
Logistička oznaka, koja je preporučene veličine A5 (105 x 148 mm), sastoji se od tri dijela. Gornja je glava oznake, koja se proizvoljno uredi i obično sadrži logotip i informacije o tvrtki. U sredini nalazimo podatke u ljudima čitljivom obliku. Ovaj podatak se koristi kad je barkod tako oštećen da se ne može pročitati (DENSO ručni terminali dopuštaju čitanje djelomično oštećenog barkoda), ili kada partner u lancu opskrbe ne koristi ručne terminale za automatsku identifikaciju. Ispod su podaci u barkodu, a SSCC kod je potpuno u dnu.


Iznad: Standardna homogena logistička naljepnica vagana roba za primjer


Iznad: Standardna homogena logistička naljepnica komadna roba za primjer

       
Praćenje i sljedivost - SSCC KOD
Za identifikaciju logističkih jedinica, njihovo slijeđenje i praćenje kod SSCC (Serial Shipping Container Code), koji je jedinstven za svaku jedinicu, barkod sadrži 18-znamenkasti broj, koji se sastoji od:
 • proširene oznake (0-9),
 • GTIN-a (jednak GS1 prefiksu tvrtke),
 • referentne jedinice (serijski broj) i
 • kontrolnog znaka (Checksum), koji se dobiva računanjem posebnog algoritma, te je
 • još jedan znak, u bar kodu koji omogućuje ispravno čitanje istoga.
   
  SSCC barkod dobavljaču osigurava jedinstvenu identifikaciju logističkih jedinica u protoku roba do kupca sa svim relevantnim informacijama o sadržaju palete, kartonske kutije ili ostalih transportnih pakiranja robe za prodaju. U budućnosti, u nekim mjestima već sada, pokazuje se SSCC etiketiranje kao vrlo korisno u elektronskoj razmjeni podataka (RIP). Više o sljedivosti ovdje.
           
  Tiskanje do 102 mm širine pri 600 dpi rezolucija Zebra 110Xi4

  Konkretno, manji dobavljači tako se pitaju kako brzo napraviti sve potrebno za zadovoljiti ovaj zahtjev dobavljača. Za pomoć pri stvaranju i ispisu naljepnica koje zadovoljavaju standarde GS1, za isporuke hardvera i softvera za upravljanje skladištem, proizvodnjom ili telefonom (01) 20 15 500. Za sve proizvode iz našeg kataloga pružamo potpunu podršku i pomoć kao i vlastite servisne usluge.

     
  KAKO ISPISATI PRAVILNE OZNAKE?
  Odgovor na ovo pitanje spada u sklop obilježavanja/označavanja, te odabirom pravog pisača i ribona postižemo točno taj rezultat, kao što od nas očekuje sljedeći član u lancu opskrbe. Pisači etiketa mogu se podijeliti na: stolne, industrijske, mobilne i pisače pametnih oznaka i ušivnih etiketa, kiosk pisaće i ID kartica. Repromaterijal za njih: riboni, papirnate naljepnice i privjesnice, sintetičke naljepnice, pametne naljepnice, riboni za ušivne naljepnice, ID kartice. Za optimalnu kontrolu tiska koristimo programe za izradu i ispis, a dodatne prilagodbe na individualne aplikacije možemo ispuniti i odabirom odgovarajućih dodataka za pisače.

  TOČNO OBAVLJANJE INVENTURE U SKLADIŠTU I TRGOVINI
  Kvalitetnim tijekom provedbe inventure u skladištu izbjegavamo uobičajene probleme koji su zajednički za svako skladište (trgovinu) - razlike. Više proteklog vremena između inventura znače veća odstupanja koja će se pojaviti (manjkovi, viškovi). Kada premjestimo proizvod X s police 1 u policu 2, a taj pomak ne evidentiramo terminalom, to će rezultirati manjkom, odnosno viškom na inventuri. Kada terminal zabilježi ovu promjenu, podaci se prenose u informacijski sustav, što znači da je stanje zaliha u skladištu u skladu sa stanjem u informacijskom sustavu. Osim toga, moderni ručni terminali omogućuju izdavanje dokumenata s kompletnim popisom izdane robe, uključujući i glavu dokumenta. Zbog stalnog rada u skladištu, razine zaliha su točne, odluke o daljnejm poslovanju olakšane jer je sve u potpunosti podržano točnim podacima.

   
  TIJEK INVENTURE je kako slijedi: popisivač ručnim terminalom (ovaj ima sve potrebne podatke za izvršenje popisa) po optimalnom putu (što omogućuje hodogram) očitava barkod lokacije i zatim barkod robe na svakoj lokaciji – regalu, polici. Skeniranjem prikupi podatke i na taj način popiše robu. Ponekad mora ručno unijeti količinu robe na određenoj lokaciji. Vrijeme inventure značajno se skraćuje, a postupak je jednostavniji...
     
  Dolphin 6500 za bržu inventuru

  ... KORIŠTENJEM RUČNIH RAČUNALA (MOBILNIH TERMINALA)
  Ručna računala ili terminali (više o tom) su za pomoć brzom donošenju poslovnih odluka nezamjenjivi. Oni su snažni i lagani (do 400g) te robusni, a mnogi također djeluju pri ekstremnim temperaturama od -20 ° C do + 50 ° C. Otporni su na vlagu i prašinu te na udarce (IP 54, IP 64, IP 65 i IP 67). Savršeno se ponašaju u skladištima, maloprodaji, proizvodnji, hladnjačama, terenskoj prodaji, zračnim lukama ... Oni sadrže snažne procesore i velike memorije. Njihovi grafički ekrani su obično osjetljiv na dodir. Oni također sadrže tipkovnicu, kontrolne indikatore i vibrator te naravno laserski skener. Suvremeno provođenje inventura u skladištu je danas nezamislivo bez terminala.


  Na slikama iznad (1.2.3.) su primjeri prilagođenog tiskanja logističke naljepnice za:1. mjerenu robu, 2. robu koja se ne mjeri, pri kojoj šarža predstavlja datum, 3. kartonska naljepnica za mjerenu robu.

  Ovdje provjerite rješenje za tiskanje naljepnica po zahtjevima GS1 standarda

  
  na vrh 

  nazaj

 •     IZNIMNO ROBUSNI. SASVIM POUZDANI. EKSTREMNO BRZI. Industrijski printeri Zebra Xi namjenjeni su najzahtjevnijim >>